Voedingsmiddelen

Wijnhandel

Wijnhandel - Beoordeeld door dannywiersma op Feb 3 Score: 4.5


Wijn is een alcoholische drank welke ontstaat door het vergisten van druivensap. Er zijn wijnen in verschillende soorten zoals:
– De rode wijn
– De witte wijn
– De rosé
– De mousserende wijn, meer bekend als champagne en lambrusco

Dranken zoals port, sherry en madeira zijn wijnen die versterkt zijn met wijnalcohol. Wijn hoort normaliter alleen van druivensap te zijn gemaakt. Komen er andere soorten vruchtensappen erbij, dan wordt het product een vruchtenwijn genoemd.

Droge witte wijn

Witte wijn is gemaakt van druivensap, zonder schillen, stelen en pitjes. Druivensap bevat geen of weinig kleurstof. Het druivenras is bepalend als het gaat om de kleur van de witte wijn. Daarnaast is de leeftijd van de wijn ook bepalend als het om de kleur van de wijn gaat. Een jonge witte wijn kan een groenige zweem vertonen, terwijl een oudere geel of zelfs donkerder kan zijn. Wijnen zijn er in tal van soorten. De smaak van een wijn wordt meestal aangeduid met droog en zoet. Een droge witte wijn bevat minder suiker in vergelijking tot een zoete wijn.

Enkele droge witte wijnen zijn:
– Montresor Doricum Catarrato
– Franse Muscadet
– Witte Bourgogne

Wijnhandel/Wijnwinkel

Bij de wijnhandel of in de wijnwinkel is men terecht voor de populairste wijnen van de bekende Franse en Italiaanse streken. Franse wijnen staan vooral bekend om hun kwaliteit. Vele wijn kenners beweren zelfs dat er geen enkele andere wijn de Franse wijn kan evenaren. De grootste maar ook belangrijkste wijnstreken in Frankrijk zijn:
– Bordeaux
– Bourgogne
– Champagne
– Elzas
– Corsica
– Provence
– Loiredal
– Rhonevallei

Italiaanse wijn

De Italiaanse keuken is uiteraard een van de heerlijkste keukens op de wereld en daar hoort natuurlijk ook een lekker wijntje erbij. De Chianti en de Lambrusco zijn de bekende Italiaanse wijnen, maar er is nog meer wijn behalve deze twee. Italië is een zeer groot wijn producerend land op de wereld. Italiaanse wijnen kunnen minder bekend zijn dan de Franse wijnen, maar ze doen helemaal niet onder in de kwaliteit. De wijnen zijn op zijn minst net zo divers als wijnen uit andere landen en even lekker.

Wijnwinkel

Bij wijngeschenken bent u aan het juiste adres als het gaat om diverse wijnen uit de wereld, wijngeschenken, wijnkisten of wijnpakketten. Op de website van wijngeschenken kunt u alle informatie lezen omtrent de wijnen, afkomst, bestellen, pakketten en nog veel meer.