Maatschappij

Huishoudhulp of schoonmaak bedrijf?

Huishoudhulp of schoonmaak bedrijf? - Beoordeeld door dannywiersma op Apr 20 Score: 4.5


Je bent drukker bezig dan ooit, en als je net als meeste individuen bent dan ziet je huis er de laatste tijd iets onverzorgder uit. Het huishouden doen en schoonmaken staat meestal pas als laatste op de agenda, en een goed schoonmaak service kan deze stress uit je leven halen. De vraag is alleen, welke service moet ik kiezen?
Je hebt eigenlijk 2 opties waartussen je moet kiezen. Moet ik een professioneel bedrijf aannemen, die iemand om de zoveel tijd sturen, of een simpele schoonmaakster in de buurt. Het voordeel bij een professioneel bedrijf is dat als de ‘gewoonlijke schoonmaakster’ niet kan komen, er automatisch iemand invalt voor haar.
Schoonmaaksters aan de andere kant zijn misschien iets moeilijker om te vinden, variërend van waar je leeft. In het algemeen kan je het beste eens in de krant kijken, of bij familie en vrienden rond vragen of zij mensen kennen die bijvoorbeeld schoonmaak vacatures in Antwerpen zoeken. Maar welke keuze is nou het beste om te kiezen? Schoonmaakster, of schoonmaak bedrijf?

Schoonmaakbedrijf

Bij een schoonmaakbedrijf heb je meestal het voordeel van een makkelijke service met oproep basis en het feit dat het bedrijf bijvoorbeeld goed is verzekerd in het geval van ongevallen bij je thuis met toedoen van de schoonmaakster. Aan de andere kant zal je zelden of nooit kunnen onderhandelen met de schoonmaakster over wat ze wel of niet schoonmaakt. Zeer waarschijnlijk zal je contact persoon een manager of persoon van het kantoor zijn.

Je zal niet snel een persoonlijke relatie krijgen met je schoonmaakster, omdat het personeel steeds door wisselt met alle diensten. Hierdoor zal je nooit of weinig persoonlijk contact met ze kunnen leggen.
De prijs is natuurlijk ook een belangrijk item. Het prijsverschil tussen een ‘normale’ schoonmaakster en een schoonmaak bedrijf is natuurlijk ook aanwezig. Elke soort schoonmaak of handeling heeft een prijs, en alle kleine extra’s zullen je zeer waarschijnlijk veel geld kosten.
In tegenstelling tot een schoonmaakster is een schoonmaakbedrijf zeer makkelijk te vinden. Daar in tegen kan er natuurlijk niks verschoven of verplaatst worden als eenmaal iets in ingepland. Een bedrijf heeft meerdere klanten en ploegen die strikt zijn ingepland.

Schoonmaakster

Met je eigen privé huishoudhulp is het natuurlijk veel makkelijker om persoonlijk mee in contact te komen. Waar dat je bij een bedrijf een discussie moet voeren met een manager, komt de schoonmaakster gewoon bij je thuis zitten, en praten over welke dingen er in het huishouden moet gebeuren. Op deze manier bouw je een persoonlijke relatie op met je schoonmaakster, in plaats van alleen maar een zakelijke relatie.
Je weet zelf dat er elke dag wel ongelukjes gebeuren, of dat er dingen kapot of vies raken. Met een schoonmaakster is het makkelijk geregeld of ze enkele dingen voor die dag juist niet of wel schoon wilt maken. Bijvoorbeeld als je koelkast een goede schoonmaakbeurt kan gebruiken, maar de rest van het huis ziet er prima uit, dan zou je dit makkelijk kunnen regelen met je schoonmaakster zonder haar extra te hoeven betalen.
Een schoonmaakster heeft het meestal wel druk, zeker als ze goed is in haar werk, maar de planning aanpassen is in de meeste gevallen geen probleem.

Conclusie

Als er gekozen moet worden tussen een groot schoonmaak bedrijf en een schoonmaakster, dan is het beste geld besteed aan het laatste. Een goede persoonlijke relatie, flexibiliteit in schoonmaak klussen en de mogelijkheid om makkelijk te plannen en dit aan te passen maakt het de perfecte schoonmaak care.